INGATLAN TULAJDONOSOKNAK

Gyakori kérdés, hogy miért bízzak meg ingatlanszakembert a lakásom értékesítésével, mikor magam is meg tudom hirdetni? Ráadásul ott vannak azok a bukott ingatlanosok, akik hozzá nem értésük és sikertelenségük miatt, hogyan csináld technikákat és hirdetési felületeket kezdtek árulni és arra buzdítják a tulajdonosokat, hogy az ő segítségükkel saját maguk is el tudják adni ingatlanjaikat.

Akkor mégis miért?

1. Egy lakástulajdonos jobb esetben 5-10 évente cserél lakást, a piac viszont havonta változik és ezt mi szakemberek jól tudjuk.

2. Az ingatlan értékét sokan érzelmi okokból jóval a piaci ár fölé helyezik, ezáltal elmaradnak a várva várt vevők. Eladási statisztikáink és elemzéseink alapján pontosan megtudjuk mondani, hogy milyen áron lenne érdemes elkezdeni hirdetni és kb. mennyiért fog elkelni a lakás. Ezzel hónapokat lehet spórolni.

3. Általában a tulajdonosok kevés képpel hirdetnek, rossz szögből fotóznak és néha a kép minősége sem megfelelő, de nem ritka a kép és alaprajz nélküli hirdetés. Mi nagy hangsúlyt fektetünk a minél tökéletesebb és látványosabb képek és alaprajzok elkészítésére. Szükség esetén 3D-s alaprajzot, felújítandó ingatlannál látványtervet is készítünk.

4. A közvetlen kapcsolat a vevő-eladó között azért sok hátránnyal is jár! Hallottunk esetekről, mikor a „vevő” jelentkezett egy hirdetésre, megtekintette az ingatlant és természetesen a vagyontárgyakat is, kvázi terepszemlét tartott és később kifigyelve a tulajdonosokat, hogy mikor nincsenek otthon, kirabolta őket. Mi minden esetben elkérjük a vevők személyes adatait és aláírását, hogy megtekintette az ingatlant, ha erre nem hajlandóak, akkor érzékeny búcsút veszünk tőlük. Ezt egy tulajdonos nem teszi meg, vagy ha mégis az elég visszatetsző érzést vált ki a vevőkből.

5. Sok esetben már a lakásban elkezd a vevő alkudozni és nem ritkán össze is vesznek a tulajdonossal, mivel kis hazánkban rossz szokássá vált, hogy alkunál elkezdik az ingatlant ócsárolni. Mi arra kérjük vevőinket, hogy írásban tegyék meg vételi szándékukat és ezt az ajánlatukat a vételár 1%-val erősítsék meg. Aki komolyan gondolja egy lakás megvételét, annak ez még sosem okozott gondot.

6. Ami talán a legfontosabb, hogy megértsék a tulajdonosok. Csak a XIII. kerületben 11 500 eladó ingatlan hirdetés van az egyik legismertebb hirdetési portálon, és itt kezdi hirdetni az 1db ingatlanát az eladó. Egy ingatlanközvetítő átlag 30-40 megbízással rendelkezik, kb. 10-15 hasonló paraméterű ingatlannal, ami azt jelenti, hogy 10-15 x nagyobb esélye van rá mint az eladónak, hogy vevőt találjon a lakására! Az, hogy 260 partnerirodával, 1000 értékesítővel közös adatbázist használunk, így Ők is látják a megbízásunkat és kiajánlhatják ügyfeleiknek, csak hatványozza az előnyünket.